GRANIT VS. ÇELİK

Çelik evyeden granit evyeye geçmekten korkuyor musunuz?

Çelik evyelerin ne kadar popüler olduğu göz önüne alındığında, granit evyeye geçmek çok fazla şüphe içerebilir. Granit evye üreticileri olarak, çelik evyelerini granit bir modelle değiştirmeyi seçen müşterilerden çok sayıda övgü almaya devam ediyoruz.

Bu makale, analizimize dayanarak yazılmıştır ve granit evyelere genel bir bakış sunmayı amaçlamaktadır.

Granit evyeler gerçekte çelik evyelerden nasıl daha iyi? Daha yakından bakmak için iyi bir eviyenin kalitesini tanımlayan en önemli özellikleri karşılaştırdık.

  1. Görünüm

Granit evyenin avantajı, hemen hemen her dekora uymalarıdır. Mutfağınızı ister fütüristik bir tarzda dekore etmek isteyin, ister geleneksel bir görünüm isteyin. Granit evyeler, kelimenin tam anlamıyla her türlü tasarıma uyar.

Açık farkla en büyük varlıkları kusursuz görünümleridir. Granit malzeme ve metalik vurgular, mücevher gibi granit evyelerin mutfağımıza çarpıcı bir vurgu katmasını sağlar.

Başka hiçbir yapı malzemesi, granit evyeler kadar muhteşem bir parlaklık sunmaz. Çalışma alanımızı pırıl pırıl bir krallığa dönüştürmek için zarafeti iki haftada bir yenilebilir yağ ile tek bir uygulamayla temizlemeniz yeterlidir.

Granit evyelerin harika görünümüne dönüşen önemli bir avantaj, temizlik kolaylığıdır. Güzel çekiciliğini korumak için günde bir kez süngerle silmek yeterlidir.

Evyemizdeki yükseltilmiş görsel etkiye katkıda bulunan bir diğer şey, mevcut renk çeşitliliğidir.

Her şeyin renk olarak uyumlu olduğu odalarda kendinizi daha mı rahat hissediyorsunuz? Granit bir evye, tezgahınızla, mobilyalarınızla veya çalışma yüzeyinizin hemen yanındaki duvarla mükemmel bir uyum yaratabilir. Ayrıca mutfağınızda tek bir rengin varlığını vurgulamak için güzel bir vurgu olabilir veya mutfağınızın alt kısmını üst kısmıyla nazikçe bağlayarak renkler arasındaki kusursuz geçişin bir parçası olabilir.

Tüm bunlar, granitin bize sunduğu geniş renk yelpazesi sayesindedir.

Ne yazık ki, çelik evyeler artık eskisi kadar çekici değil. 

Ayrıca çelik bir eviyeyi her boşaltmadığımızda evyemizde beyaz su damlacıklarının oluşumunu hesaba katmamız gerektiği gerçeğini de göz önünde bulundurmalıyız.

Çok sık kir tutması, görüntüsünün mutfağınızın görünümüne olumlu katkı yapmayacağı anlamına gelir.

  1. Ses

Giderek artan bir şekilde granit evyeleri tercih etmemizdeki en büyük satış avantajlarından biri, bulaşık yıkarken bize eşlik eden SESSİZLİK‘tir.

Ne yazık ki, aynısı çelik evyelere atfedilemez. Çelik bir evyenin tasarımına bakacak olursak ters çevrilmiş bir zili andırdığı izlenimini edinebiliriz. Aynı yapı ve aynı üretim malzemesi. Tabaklar ve çatal bıçaklar hızla içine düştüğünde tamamen aynı şekilde davranmıyor mu?

Bir akşam ziyafetinden sonra bulaşıkları yıkamak istediğinizi hayal edin. Evdeki herkes zaten uyuyor. Tabakları ve çatal bıçakları yıkamaya başladığınız anda evyenizden tiz bir ses gelir ve ailenizi uyandırırsınız. Aynı durum sabahları da olabilir. Ev halkının geri kalanından biraz daha erken uyanırsınız ve işlerinizi biraz daha erken halletmek istersiniz. Ancak bunu yapamazsınız çünkü evinizin geri kalanını uyandırmak istemezsiniz.

Granit evyeyi kullanırken gürültünün evimizdeki herkesi rahatsız etme korkusu yoktur. Masif granit yapısı, bulaşık yıkarken tüm gürültülü seslerin boğuk olduğu anlamına gelir. Granit, teneke bir evyenin aksine, bulaşık yıkarken bu kadar yüksek bir ses çıkarmaz. Bu, sessizlik içinde çalışmak istediğimizde veya ihtiyacımız olduğunda hayatı çok daha kolaylaştırır.

  1. Sıcaklık direnci

Granitin sıcaklık direnci kuşkusuz yüksektir. Yüzde 80 granit ve yüzde 20 sentetik reçine kombinasyonu ve yüksek sıcaklıkta tavlama, kaynar sıvıyı korkmadan evyenize dökebileceğiniz anlamına gelir. Çelik, sıcaklıklara karşı daha hassastır. Sıcak suyun etkisi altında çanağın deforme olma tehlikesi vardır. Evyenin çanağı deforme olursa, klozetin dibinde su kalma riski vardır.

Bulaşıklarınızda kalan suyu ve kiri her yıkamadan sonra gidere iterek manuel olarak atmak zorunda olduğunuzu hayal edin.

  1. Kırılmaz

Granit ve reçine yapısı, uzun yıllar kullanımdan sonra bile kırılmaya karşı olağanüstü bir direnç gösterir! Granit evyeler, güzelliklerini her şeyden önce dayanıklı yapılarına borçludur. Evyelerimize 10 yıl garanti vermemizin bir sebebi var.

Çelik evyelerde durum nedir? Çelik evyeler ayrıca yansıma ve kırılmaya karşı yüksek derecede direnç gösterir. Ancak bu, çizilme direnci anlamına gelmez. Sonuç olarak, bir çelik eviyenin yüzeyindeki mikro hasar, lekelenmeye duyarlılığını önemli ölçüde etkiler. Bir sonraki bölümde bununla ilgili daha fazla açıklama yapacağız.

  1. Temizlemesi kolay

Kir sorunu mutfakta bize eşlik eden en yaygın beladır. Bu hassas bir konu çünkü mutfaklarımızda biriken kirler hızla bakteri üreme alanı haline geliyor.

Böyle bir eksikliğin sonuçları, hoş olmayan kokulardan, çıkarılması zor kirlere ve gıda zehirlenmesi tehlikesine kadar pek çok olabilir.

Mutfağımızdaki hijyen, güvenliğimiz için esastır. Ve sonuçta evye, temiz ve kirli yolların en sık buluştuğu yerdir!

Buzdolabınızdaki bulaşıklardan birinin bozulduğunu hayal edin. Doğal olarak çöpe atıyorsunuz ve bulaşıkları evyenizde yıkıyorsunuz.

Birkaç saat sonra evinizden bir başkası evyenize su doldurur ve içindeki sebzeleri salata için durular. Bu şekilde, evdeki herkesin keyifle yiyeceği salataya tehlikeli miktarda bakteri sızar.

Bir evyenin leke direnci büyük ölçüde evyenin neyden yapıldığına bağlıdır. Granit eviyelerin güçlü ve dayanıklı yapısı, yüzeyinde hiçbir çizik veya yansımanın görülmediği ve sonuç olarak kirin evyenin yüzeyine yapışmasının çok daha zor olduğu anlamına gelir.

Bu, granit evyelerin temizlenmesini son derece kolay ve ultra hijyenik hale getirir. Bir granit evyeyi temizlemek için ihtiyacınız olan tek şey daha sert bir sünger ve biraz bulaşık deterjanı!

Çelik bir evye daha kapsamlı temizlik gerektirir. Yüzeyinin genellikle bir tel fırça ile temizlenmesi gerekir, bu da çanağına daha fazla zarar verir ve kalan kirin etkisini artırır. Ayrıca kireç, çelik yüzeye çok daha hızlı yapışır. Kireç birikintilerinden beyaz, çıkarılması zor lekeleri tanıyor musunuz? Mutfakta kireçle mücadele bir Sisifos görevidir. Bir granit evye söz konusu olduğunda, bu kabusu tamamen unutmak için iki haftada bir yemeklik yağ ile emprenye edilmesi yeterlidir!

Özet

Yukarıdaki özellikleri derledikten sonra, granit evyelerin neden mutfaklarımızda giderek daha yaygın hale geldiği anlaşılıyor. Çelik evyelerin gerçekten övünebileceği tek avantaj, düşük satın alma maliyetleridir. Ancak bu küçük fiyat farkının zamanla temizlik için harcanan saat sayısını mı, özel temizlik ürünlerine harcanan parayı mı yoksa trajik bir görüntünün neden olduğu sinirleri mi etkileyeceğini düşünmekte fayda var.

Deneyimlerimizden, kalitenin düşük bir fiyattan çok daha iyi hatırlandığını iyi biliyoruz.

Yazar

  • Paulina Płócieniczak

    Her evin kalbi olan mutfak ve tasarımlarıyla ilgili konulara tutkulu olan Lavello blogunun editörü; uzun yıllar keyifle kullanabileceğiniz fonksiyonel, dayanıklı ve güzel çözümleri seviyor. Doğaya olan sevgisinden dolayı mutfak tasarımında doğal malzemelere büyük önem veriyor. Amacı, okuyucularının günlük işlerin tatsız bir angarya olmaktan çıkıp eğlenceli ve benzersiz hale geleceği hayallerindeki mutfağı yaratmalarına yardımcı olmaktır.

    piszepaulina@gmail.com